Jurnalul orei 15, 6 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 6 septembrie 2021, 17:05 | 759

Prezentat de Adrian Prodan

Agravarea situației pandemice i-a obligat pe responsabilii din sănătate să mărească numărul de locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. În Chișinău sunt pregătite mai multe paturi și pentru copiii infectați, spune șeful interimar al Direcției generale sănătate și asistență socială, Boris Gîlca. Potrivit acestuia, Primăria pregătește testarea, în regim de urgență, a profesorilor și cadrelor auxiliare. Pentru acest lucru au fost alocate trei milioane de lei.

Administrația Universității de Medicină și Farmacie a luat o decizie, fără să aștepte indicațiile autorităților din sănătate. Studenții care vor să stea în cămin trebuie să prezinte și un certificat de vaccinare sau un test negativ la COVID. Tinerii salută această inițiativă, conștienți că lecțiile practice din spital îi supun direct riscului de infectare atât pe ei, cât și pe colegi.

Primăria Chișinău renunță la practica de transportare a elevilor spre școli și grădinițe cu troleibuzele speciale. Decizia a fost luată la o săptămână după ce acestea au fost repuse pe linii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie