Ceremonia ghidului Michelin din Franța
Ghidul Michelin și-a dezvăluit lista anuală a celor mai bune restaurante din Franța. Două dintre acestea, „Le Gabriel” din Paris și „La Table du Castellet” din regiunea Provence, au obținut cel mai înalt vârf, de trei stele, scrie France 24.
Crema bucătăriei franceze s-a reunit în orașul Tours pentru ceremonia anuală Michelin. Biblia gastronomică a oferit stele noi pentru 62 de restaurante, iar un record a fost doborât de Fabien Ferre - bucătarul-șef la restaurantul „La Table du Castellet”. La 35 de ani, el a devenit cel mai tânăr chef francez, care a primit trei stele, un succes pe care îl pune pe seama atitudinii sale de a nu renunța.
FABIEN FERRE, chef al restaurantului „La Table du Castellet”: "Trebuie să continui să lupți pentru că viața este plină de eșecuri. Eu le-am avut pe ale mele și m-am ridicat. Acum, sunt aici, într-un loc de trei stele. Trebuie să reziști și să lupți."
Jerome Banctel, chef-ul restaurantului „Le Gabriel” a primit, de asemenea, pentru prima dată trei stele Michelin.
JEROME BANCTEL, chef al restaurantului „Le Gabriel”: "Sunt atât de fericit! În toți anii aceștia am lucrat, dar nu am primit nicio recompensă. Sunt pur și simplu fericit."
Ghidul Michelin continuă să fie dominat de bărbați, fapt despre care organizatorii zic că e „o problemă”. Doar șase dintre chefii cărora li s-a oferit recunoaștere sunt femei. Una dintre acestea speră că va inspira mai multe femei.
EUGENIE BEZIAT, chef al restaurantului „Espadon”, Paris: "În această afacere trebuie să perseverezi, trebuie să mergi înainte, să inspiri femeile tinere. Eu am câteva femei în echipa mea. Avem câteva în restaurant. Atât timp cât ai talent, este loc pentru fiecare."
639 de restaurante din Franța dețin cel puțin una din stelele râvnite. În același timp, poate exista dezamăgire în competiție. 28 de localuri au pierdut o stea în acest an, mai scrie France 24.
Stelele Michelin reprezintă o garanție a celui mai înalt standard de calitate în lumea restaurantelor. Chefi din întreaga lume muncesc o viață pentru a obține o astfel de distincție și a o păstra. Timp de mai bine de un secol, Ghidul Michelin a influențat destinul unor mari bucătari și restaurante.








