În perioada 18 iunie - 5 noiembrie va fi desfășurat primul turneu de Stand Up național
Monden 14 iunie 2022, 14:29 | 4756

În Republica Moldova nu a mai fost așa ceva! Zece cei mai buni comedianți se pregătesc de bătălie! Primul turneu de Stand Up național va avea loc în perioada 18 iunie - 5 noiembrie. Ce urmează să vadă și să audă spectatorii, aflăm din reportajul semnat de Vlada Tomescu.

IVAN LIULENOV, comediant: "Stand Up Național este primul turneu de stand up comedie din Republica Moldova."

VLADISLAV SLIUSARENCO, comediant: "Prima dată când niște băieți de aici, care de pe la Ungheni, care de la Trușeni, de la sud, regiunea transnistreană. Noi ne-am unit într-o gașcă și am pornit prin țară cu Stand Up."

MARIN MADAN, comediant: "Ba privim la ruși, ba privim la români, ba la americani, dar uităm că există și moldoveni foarte buni stand-uperi. Și iată cu această comedie de calitate noi ne-am pornit prin țară, să bucurăm inimile, gândurile, sufletele concetățenilor noștri."

Clubul de Stand Up urmează să dea startul turneului la Ungheni, pe 18 iunie. Ulterior, echipa va merge la Bălți, pe 9 Iulie, la Orhei, pe 6 august, și la Cahul – pe 17 septembrie. Turneul va culmina cu un spectacol la Palatul Național, în data de 5 noiembrie.

IVAN LIULENOV, comediant: "Noi vrem să experimentăm cum reacționează la ceva nou în regiuni. Avem și glume așa, mai pipărate, mai picante."

VLADISLAV SLIUSARENCO, comediant: "Plus, că în regiuni nu prea sunt activități prin casele de cultură. Acolo, stratul de praf e cam așa, noi vrem să-l măturăm."

Subiectele abordate sunt multe și diverse, spun organizatorii.

VLADISLAV SLIUSARENCO, comediant: "Abordăm diferite subiecte. Noi suntem în principiu diferiți, acesta este avantajul și farmecul nostru. Cel mai tânăr comediant are 19 ani. Cel mai bătrân îmi pare că sunt eu. Fiecare povestește despre viața lui. Cine este bogat, povestește cât de fain este să fii bogat, deși nu prea avem, dar cine e sărac, povestește cum e să te duci la Trușeni cu troleibuzul."

IVAN LIULENOV, comediant: "Comedianți noștri cu subiectele lor sunt oglinda societății din Moldova. Dacă omul din regiuni vrea să vadă cum e în Moldova, ce se petrece, ce simt tinerii, dar nu numai tinerii, trebuie să vină la concertul nostru."

MARIN MADAN, comediant: "Publicul urmează să vadă o comedie de zile mari, 10 comedianți foarte buni, și fete, și băieți, și mici, și mari, de tot felul. Noi trei ani am lucrat pentru turneul acesta, am cizelat fiecare glumiță, ca omul să râdă din suflet, sincer și cu gust.

Prețul unui bilet pentru spectacolul de Stand Up variază între 100 și 150 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!