„Eu confirm că Partidul Democrat, în acea perioadă, a greșit politic, dar nu a greșit și din punctul de vedere legal. Acum există acest dosar (pentru tentativă de uzurpare a puterii de stat – n.red.) care din punctul meu de vedere este ridicol și nu este altceva decât unul politic și nu este altceva decât primul pas pentru fraudarea alegerilor locale pe care le vom avea, pentru că aceasta este una din presiunile care se fac pe Partidul Democrat”, a declarat Pavel Filip, aflat în premieră la Jurnal TV, în emisiunea „Secretele puterii”.

Filip își mai asumă greșeala de a fi comunicat, în postura de prim-ministru, prea puțin cu publicul, dar nu ezită să folosească acest argument pentru a ataca noul Guvern.

„S-a dovedit că mult mai important este să ai o guvernare bazată pe percepții, ceea ce avem acum, de fapt. Din punctul meu de vedere, nu există un program de guvernare, există o guvernare bazată pe percepție. Am preferat, și aceasta a fost o greșeală, să muncesc, să mă concentrez pe reformele adevărate”, afirmă liderul interimar al PDM.

El a mai spus că justiția moldovenească a dovedit că se poate reorienta foarte repede către cei care dețin puterea. Totodată, Filip are bănuieli în legătură cu dosarele trimise spre rejudecare sau casate în ultimul timp. „Cum în momentul când se află un partid la guvernare se judecă într-un fel și când se află alt partid la guvernare – cu totul altfel? Eu cred că atunci când o să găsim răspunsul adevărat la această întrebare, atunci o să avem o justiție corectă în Republica Moldova”, afirmă Pavel Filip.