Jurnalul orei 19, 31 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 31 ianuarie 2023, 20:26 | 808

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul ”șantaj și amestec în înfăptuirea justiției” în privința conducătorului unei agenții imobiliare. Decizia a fost luată încă în luna decembrie, dar a fost făcută publică abia azi.

2. Concursul pentru funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale va avea loc, în pofida demersului depus de ministrul Justiției, care a solicitat anularea procedurii. Ce explicații au membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

3. Fostul premier Vlad Filat a câștigat la CEDO dosarul împotriva Republicii Moldova. Înalta curte a constat încălcarea dreptului lui Filat la un proces echitabil. Un alt proces la CEDO a fost câștigat și de omul de afaceri Valentin Eșanu. Vă spunem la știri despre ce este vorba.

4. În luna februarie, Moldovagaz va importa gaze naturale de la Gazprom la un preț cu aproape 200 de dolari mai mic decât în luna ianuarie. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus este trimis pentru nevoile Tiraspoltransgaz, respectiv, a regiunii transnistrene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie