Patrula Jurnal TV, 13 Decembrie

Prezentată de Călin Jucovschi

Deputatul PAS Lilian Carp l-a învinuit pe Andrei Neguța că ar sta în spatele contrabandei cu anabolizante - caz depistat la Vama Palanca. Mai mult, Carp susține că microbuzul cu numere diplomatice în care au fost depistate preparatele, doar în acest an ar fi traversat de 17 ori granița pe direcția Federația Rusă. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit un dosar penal pe numele șoferului mașinii, pentru transportarea ilegală a lotului în valoare de peste opt milioane de lei.

Tot mai mulți moldoveni cad pradă escrocheriilor bancare. Numai în ultimele 10 luni, peste 300 de persoane au rămas fără bani în conturile pe care le dețin, suma prejudiciilor ajungând la aproximativ trei milioane de lei. Cei mai expuși riscului sunt bătrânii. Fiind manipulați, ei transmit telefonic datele de card unor persoane care se dau drept angajați ai băncilor. În realitate, aceștia, potrivit poliției, sunt pușcăriași.

Scandal în fotbalul moldovenesc! Unsprezece persoane sunt cercetate de CNA sub acuzația că au vândut meciuri de mii de euro. În doar patru luni, suspecții ar fi câștigat peste jumătate de milion de euro. Patru dintre cei 11 vizați în dosar au fost reținuți după o serie de percheziții, iar alți doi sunt în căutare. Este vorba despre managerii și conducătorii a patru echipe de fotbal, care evoluează în Divizia Națională: Codru Lozova, Speranța Nisporeni, Dinamo-Auto Tiraspol și Sf. Gheorghe. Costul unui meci trucat varia între 10 și 20 de mii de euro, afirmă anchetatorii. Printre bănuiții cercetați în libertate figurează actualul antrenor al echipei tiraspolene Dinamo-Auto, Igor Dobrovolschi. Bănuiții riscă acum amenzi de până la 250 de mii de lei sau până la șase ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!