Pasha Parfeni pleacă la Liverpool
Social 27 aprilie 2023, 20:01 | 859

Interpretul Pasha Parfeni pleacă la Liverpool, la marea competiție muzicală Eurovision 2023. Într-o conferință, artistul le-a mulțumit tuturor pentru susținere și i-a îndemnat să fie alături de el în continuare. ”Sunt recunoscător că echipa mea este Republica Moldova”, a spus Parfeni.

Pe marea scenă de la Liverpool, din Marea Britanie, Pasha Parfeni va interpreta piesa „Soarele și Luna”, care a fost recunoscută drept ce mai reușită în finala națională la Chișinău. În ultimele săptămâni, interpretul a fost într-un turneu în mai multe orașe europene, pentru a-și promova piesa.

PASHA PARFENI, interpret: "Am fost în Barcelona, Madrid, Tel Aviv, Amsterdam, Varșovia și Londra. Peste tot piesa a fost primită extraordinar de bine."

Pasha Parfeni este însoțit de naistul Sergiu Borș. La Liverpool merge și Iuliana Parfeni, care a scris versurile pentru „Soarele și Luna”. De fapt, este deja a treia oară când versurile scrise de Iuliana ajung pe scena Eurovisionului.

IULIANA PARFENI, autoarea versurilor, soția interpretului: "Un alt moment care mă face să mă simt mândră este că anume în română va fi cântată această piesă și împreună cu noi cântă o Europă întreagă. Europa nu se lenevește și caută traducerea acestor versuri, care este semnificația lor. Eu înțeleg că prin acest fapt, contribui la promovarea imaginii țării noastre."

SERGIU BORȘ, artist: "Poate nu oficial, dar în suflet, fiecare din noi, când pleacă undeva, chiar dacă suntem o țară mică, pe alocuri necunoscută, săracă, dar fiecare trebuie să fie un ambasador al culturii."

Pasha Parfeni contează pe susținerea moldovenilor de pretutindeni, pentru că cei din Republica Moldova nu vor putea vota pentru propria țară la Eurovision, în schimb, moldovenii din diaspora au acest drept.

PASHA PARFENI, interpret: "Eurovision este un concurs de echipă. Eu sunt foarte recunoscător că echipa mea este Republica Moldova. Eu mă adresez acum oamenilor noștri, care sunt peste tot. Dragilor, noi chiar mizăm pe susținerea voastră. Rezultatul nostru comun depinde de cât de tare vom reuși să ne mobilizăm."

Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie va organiza Eurovision 2023 în numele Ucrainei, care a câștigat anul trecut concursul cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. Cele două semifinale vor fi transmise în direct, pe 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai. Pasha Parfeni va concura în prima semifinală.

Opinia ta contează. Comentează!