Patrula Jurnal TV, 27 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Armata rusă a suferit, într-o lună de război, pierderi grele. În orașele Mariupol, Cernigov sau Harkov, oamenii trăiesc în condiții inimaginabile. La o lună de la invazia Ucrainei de către Rusia, luptele se dau pe străzi. Sute de mii de oameni sunt fără apă și hrană. Peste 950 de civili au fost uciși și mai mult de o mie și jumătate răniți, arată Organizația Națiunilor Unite. Peste trei milioane de oameni au părăsit Ucraina.

Fără părinți și în toiul războiului! Unii dintre cei mai neajutorați copii din Ucraina au fost evacuați din nord-estul țării. Peste 70 de copii orfani, inclusiv bebeluşi, adăpostiți în ultimele săptămâni în subsolurile din Sumî, au ajuns la un spital din Kiev. De acolo, cei mai mulți au fost transferați la Lvov. Unii dintre ei sunt prea bolnavi pentru a-și continua deplasarea, așa că au rămas în capitala Ucrainei. Medicii speră să îi poată opera în zilele următoare.

Statele Unite elaborează planuri de urgență în cazul folosirii, de către Rusia, a armelor de distrugere în masă în Ucraina. ”La Casa Albă se discută și despre un răspuns al Vestului în cazul în care Rusia ar decide să invadeze Republica Moldova sau Georgia”, scrie publicația The New York Times, care face trimitere la oficiali din cadrul Administrației prezidențiale de la Washington.

Opinia ta contează. Comentează!