Alexandru Jizdan are statut de bănuit într-un dosar penal pornit pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații
Justiţie 30 iunie 2022, 17:21 | 601

Alexandru Jizdan s-a prezentat astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, unde a fost audiat în dosarul penal pornit pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații. Fostul ministru de Interne are statut de bănuit. El zice că va coopera cu ancheta pentru a-și demonstra nevinovăția.

ALEXANDRU JIZDAN, fost ministru de Interne: "Voi coopera cu ancheta. Voi prezenta toate argumentele, pentru a-mi demonstra nevinovăția. - Procurorii au ceva probe? - Suntem la o fază, în care sunt doar niște presupuneri, iar eu trebuie să vin cu probe, care îmi demonstrează nevinovăția. Repet: eu pledez nevinovat. Nu mi-a fost prezentată nicio învinuire. Am statut de bănuit. Când ai statut de bănuit, trebuie să prezinți probe, pentru a combate învinuirile, pe care le aduce Procuratura."

Potrivit PCCOCS, investigațiile continuă, iar procurorii vor decide asupra necesității formulării învinuirii și atribuirea altui statut pentru bănuit, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

PROCURATURA GENERALĂ: "Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor în cinci locații din municipiul Chișinău și din alte localități. Acestea au fost efectuate în scopul consolidării probatoriului. Au fost depistate și ridicate pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia."

Perchezițiile în casa lui Alexandru Jizdan au fost efectuate miercuri. Acesta este vizat în cauza penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite, abuz de serviciu în cazul Direcției nr.5, cu implicare în cazul fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. În perioada guvernării PD, Alexandru Jizdan a fost ministru de Interne. După alegerile din 24 februarie 2019, Jizdan a ajuns deputat pe listele PD. Dacă va fi găsit vinovat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, Alexandru Jizdan riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!