Patrula Jurnal TV, 31 Iulie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Au avut loc noi percheziții în dosarul finanțării ilicite a Partidului Șor. Descinderi au avut loc în peste o sută de locații. Au fost verificate mașini de lux, care aparțin unor decidenți din Partidul Șor și care au dispărut înainte ca procurorii să înceapă acțiunile în privința lor. În timpul verificărilor, au fost ridicate și documente, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul partidului. „Acțiunile procurorilor au drept scop zădărnicirea protestelor”, susțin reprezentanții Partidului Șor.

Declarație surprinzătoare a șefului adjunct al Biroului de Reintegrare, Nicolai Țveatcov. Acesta a spus, în cadrul unei emisiuni la un post TV, atribuit socialiștilor că cheia soluționării conflictului transnistrean este redistribuirea atribuțiilor în stat între Chișinău și Tiraspol - redistribuire care, potrivit lui, înseamnă federalizarea țării. Într-o reacție pentru Jurnal TV, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a spus că Țveatkov nu a vorbit în numele Biroului de Reintegrare și că respectivul ar trebui să dea niște explicații.

Decizie judiciară fără precedent în istoria jurnalisticii din Moldova! Proprietarul postului de televiziune Jurnal TV și realizatorul emisiunii ”Vânturile, Valurile”, Val Butnaru, a fost sancționat cu 4500 de lei și lipsit de dreptul de a practica activități în televiziune și radio pe o durată de șase luni. Hotărârea a fost luată de magistratul Judecătoriei Buiucani, Elena Ungureanu. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor după ce Jurnal TV a realizat o investigație despre un ex-polițist care ar fi fost implicat în contrabanda cu țigări. „Este un atac direct la libertatea presei și libertatea de exprimare, iar acest caz ar trebuie să devină subiect de discuții publice”, a reacționat Val Butnaru.

Opinia ta contează. Comentează!