Jurnalul orei 15, 5 Iunie
Jurnalul orei 15:00 5 iunie 2023, 16:36 | 545

Prezentat de Călin Jucovschi

Tariful la gaz ar urma să scadă cu peste zece lei pentru un metru cub. Moldovagaz a depus o cerere la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care solicită micșorarea tarifului pentru consumatorii casnici până la 18 lei și 45 bani de bani per metru cub, ceea ce reprezintă o ieftinire de 32% față de tariful actual.

Autoritățile din Republica Moldova ar trebui să înțeleagă că declarațiile Kremlinului nu presupun garanție sau siguranță pentru cetățenii acestei țări. Este opinia deputatului ucrainean Fedir Venislavski, șeful Subcomitetului pentru Apărare și Securitate, care se află în aceste zile la Chișinău împreună cu mai mulți deputați ai Partidului de guvernământ de la Kiev ”În slujba poporului”.

Republica Moldova este un partener respectat de Uniunea Europeană și este percepută drept un viitor stat membru al blocului comunitar. Este mesajul pe care l-a transmis președintele Maia Sandu după Summitul Comunității Politice Europene. Șefa statului le-a mulțumit liderilor europeni pentru sprijinul considerabil acordat țării noastre și a menționat că implementarea reformelor va accelera, astfel încât oamenii de rând, dar și cei din sectorul de afaceri, să simtă beneficiile integrării europene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie