Arina Spătaru a anunțat că părăsește Platforma DA
Politic 17 septembrie 2021, 17:46 | 2241

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, a anunțat că părăsește formațiunea. Ea susține că a luat această decizie încă în luna februarie. De asemenea, un canal de Telegram a anunțat că și fostul deputat al Platformei DA, Igor Munteanu, ar intenționa să plece din echipa acestui partid. Munteanu spune, însă, că nu a făcut deocamdată nicio declarație oficială și că va lua o decizie ”în timpul cel mai apropiat”.

Într-un mesaj pe Facebook, Arina Spătaru a scris că și-a luat, oficial, rămas bun de la colegii săi din Platforma DA la ședința Consiliului organizației teritoriale Bălți a formațiunii.

ARINA SPĂTARU, fost deputat al Platformei DA: "De fapt, decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi, măcar pot să-mi spun mie adevărul."

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a reacționat. El a scris pe Facebook că ”orice om are dreptul să facă sau nu politică” și că ”este un proces absolut normal când unii oameni pleacă și alții vin în partid”. Tot astăzi pe unele rețele de socializare au apărut informații precum că și fostul deputat al Platformei DA, Igor Munteanu, ar fi părăsit rândurile formațiunii. L-am întrebat pe Munteanu - dacă e adevărat sau nu?

IGOR MUNTEANU, fost deputat al Platformei DA: "- Eu nu fac parte din conducerea Platformei DA. Dar încă nu am părăsit total și nu pot să vă confirm zvonurile. - Rămâneți în continuare în echipa Platformei DA? - Dacă va fi o schimbare, voi anunța public. Există premise pentru că partidul trece prin niște transformări. Va avea loc congresul, dar eu nu am făcut nicio declarație care să fie comentată în acest moment. - Dar când s-ar putea să fie o claritate? - În timpul cel mai apropiat."

Săptămâna trecută, Igor Munteanu a anunțat despre o schimbare în viața sa profesională. Fostul deputat a comunicat că va face parte din Consiliul Științific al New Strategy Center, o organizație non-guvernamentală de la București, specializată în politică externă, de apărare și securitate, în care activează personalități cu o expertiză recunoscută în domeniu. Igor Munteanu este și fondatorul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale IDIS “Viitorul”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie