Igor Dodon se arată sigur că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu va cădea
Politic 18 decembrie 2020, 16:01 | 3417

Igor Dodon este convins că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu va trece. Mai mult, el afirmă că la ședința specială a Parlamentului, programată pentru săptămâna viitoare, nu va fi nici cvorumul necesar pentru votarea moțiunii. Urmează o perioadă plină de evenimente, a declarat astăzi Dodon în cadrul ultimei lui emisiuni online în calitate de șef al statului.

IGOR DODON, președinte în exercițiu: "Care va fi soarta acestei moțiuni? În opinia mea, această moțiune nu are nicio șansă să fie votată. Cel mia probabil, nici cvorum la ședința Parlamentului nu va fi. Și această moțiune va cădea. Ce va urma până la moțiune și ce va urma după moțiune, n-o să deschid acum parantezele. O să vedeți săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi una foarte-foarte interesantă. Inaugurarea președintelui, cel puțin, este un eveniment istoric. Dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice."

Igor Dodon a declarat că după învestirea noului președinte, ”toată responsabilitatea pentru situația din țară va fi pe seama Maiei Sandu”. Asta chiar dacă tot el spune că Guvernul Chicu, susținut de coaliția neoficială PSRM-Șor, nu va pleca din funcție. În context, Igor Dodon a avut un mesaj și pentru agricultorii care cer subvenții mai mari ca urmare a secetei din acest an.

IGOR DODON, președinte în exercițiu: "Dacă Guvernul este demis, atunci nu poți modifica Legea Bugetului. Trebuie să fie aviz pozitiv de la Guvern și v-ați blocat voi înșine voi însăși. Ați luat o lozincă politică a politicienilor ”Jos Guvernul”, dar voi vă contraziceți. Pe de o parte, vreți mai mulți bani pentru agricultură, dar pe de altă parte ”imediat să plece Guvernul!”. N-o să plece Guvernul astăzi."

De notat că astăzi a ieșit cu declarații și deputatul Partidului Șor, Violeta Ivanov. Ea nu a criticat în niciun fel activitatea Guvernului Chicu și a spus că bugetul pe anul viitor, votat miercuri noaptea de către deputații PSRM-Șor, este unul care va aduce numeroase beneficii pentru cetățeni.

Opinia ta contează. Comentează!