Kroll 2, între procuratură şi comisie
Politic 3 iulie 2019, 20:29 | 4205

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a obținut copiile raportului Kroll 2, în limba engleză, dar nu și lista beneficiarilor finali ai jafului. Documentul se află în posesia procuraturii, care nu se grăbește să-l facă public. Preşedintele comisiei, Alexandru Slusari, dă asigurări că în scurt timp va fi obţinută şi această informaţie.

Reprezentanții companiei Kroll s-au aflat ieri într-o vizită la Chișinău, în cadrul căreia s-a întâlnit cu membrii comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare.

Procurorul general Eduard Harunjen spune că raportul complet Kroll 2 ar putea să ajungă pe masa comisiei de anchetă, dar... în anumite condiţii...

Eduard Harunjen afirmă că Procuratura Generală va întocmi un raport de activitate a procurorilor în dosarul fraudei bancare.

Eduard Harunjen a mai declarat că a expediat niște note informative detaliate despre frauda bancară prim-ministrului, președintelui Parlamentului și președintelui comisiei de anchetă. Procurorul general spune că le-a solicitat acestora să utilizeze informaţiile doar în interes de serviciu şi să nu le facă publice. 

Opinia ta contează. Comentează!