Jurnalul orei 17, 8 Iunie
Jurnalul orei 17:00 8 iunie 2021, 19:21 | 1149

Prezentat de Vasile Luchianu

Comisia Electorală Centrală s-a convocat în ședință începând cu ora 15:00 pentru a revizui numărul secțiilor de votare care vor fi deschise în străinătate la alegerile anticipate din 11 iulie. După discuții în contradictoriu, membrii CEC au decis majorarea numărului de secții de vot în diaspora de la 139 - la 146. Decizia a fost adoptată cu opt voturi „pentru” și cu un vot „împotrivă”.

Ziua de 9 iunie, atunci când vor avea loc funeraliile interpretului și compozitor de muzică ușoară și folk, Iurie Sadovnic, a fost declarată zi de doliu național. În acest sens, președintele Maia Sandu a semnat astăzi un decret.

Deși mulți cetățeni ai Republicii Moldova s-au vaccinat pentru a putea pleca în vacanță peste hotare, certificatele de vaccinare emise aici sunt recunoscute în doar două țări. Despre aceasta a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Ninel Revenco. Ea a precizat că Guvernul urmează să poarte discuții și cu alte state, pentru a încheia un acord de recunoaștere reciprocă a certificatelor de vaccinare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie