Dodon, despre Aeroport, Șor și promisiuni
Politic 29 mai 2020, 22:08 | 2170

”N-ai datorii la stat, nu mergi în insolvabilitate!” Astfel a comentat Igor Dodon retragerea cererii autorităților de declarare a insolvabilității companiei ”Avia Invest”, concesionar al Aeroportului Internațional Chișinău. Opoziția îl critică pe Dodon pentru faptul că deși a promis că Aeroportul va reveni curând în gestiunea statului, acest lucru nu prinde contur.

I-am solicitat lui Igor Dodon să răspundă la acuzațiile opoziției în cadrul emisiunii sale online.

Igor Dodon a evitat să răspundă la întrebarea dacă a primit sau nu vreo mită de la compania lui Ilan Șor. În schimb, a lansat acuzații în adresa lui Alexandru Slusari.

Replica lui Alexandru Slusari a fost plasată pe facebook.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Platformei DA: Am pus o întrebare publică - ce se întâmplă cu Aeroportul? Dodon a promis că prin declararea insolvabilității Avia Invest, statul își va întoarce Aeroportul în câteva săptămâni. Și ce s-a întâmplat? Insolvabilitatea nu a avut loc. (...) Azi, în loc să răspundă la întrebare, Dodon a încercat să facă legătură între mine și Șor. Igor Nicolaevici, repet pentru cei înzestrați - eu nu îl cunosc pe Șor, eu nu am fost la nunta lui, eu nu am zburat cu el într-un avion și nici nu am luat genți de la el. // sursa: facebook

Totuși, Igor Dodon a dat asigurări că guvernarea nu a renunțat la obiectivul său de a reîntoarce Aeroportul în gestiunea statului, deoarece Avia Invest ar fi admis și alte abateri, inclusiv la capitolul realizarea investițiilor. De partea cealaltă, ”Avia Invest” notează într-un comunicat că ”nu există absolut niciun motiv pentru a iniţia procese de insolvenţă sau anulare a contractului de concesiune”. Asta deoarece firma şi-ar fi ”demonstrat pe deplin capacitatea financiară”. 

Opinia ta contează. Comentează!