La jumătate de an de la demararea anchetei, cele cinci persoane arestate sunt acum cercetate în libertate
Social 6 mai 2021, 19:55 | 3983

Dosarul „meciurilor trucate”, care a declanșat în decembrie trecut cel mai mare scandal din istoria fotbalului Republicii Moldova, este departe de finalitate. Asta înțelegem din răspunsul pe care l-am primit de la Centrul Național Anticorupție. La jumătate de an de la demararea anchetei, cele cinci persoane arestate sunt acum cercetate în libertate, iar aproape fiecare din cele 25 de persoane, câte au fost audiate, refuză conlucrarea. Postul nostru de televiziune a difuzat anterior mai multe confesiuni ale jucătorilor implicați în rețeaua de blaturi.

În răspunsul pe care l-am primit de la Centrul Național Anticorupție se arată că.

RĂSPUNSUL CENTRULUI NAȚIONAL ANTICORUPȚIE: "Au fost implicate în trucarea meciurilor următoarele echipe: FC Dinamo Auto, FC Sf. Gheorghe, FC Codru Lozova, FC Florești, CSF Speranța Nisporeni. În prezent se întreprind măsuri procesuale și de investigație pentru stabilirea și audierea acestor persoane."

Ofițerul de presă al echipei FC Dinamo Auto Eugeniu Balaniuc a refuzat să comenteze starea de lucruri. Păstrează tăcerea și purtătorul de cuvânt al echipei FC Sfântul Gheorghe, Ion Anușca. Președintele clubului FC Codru Lozova, Viorel Jardan, ne-a spus că așteaptă finalizarea anchetei. Anterior, patru foști jucători de la Codru Lozova au vorbit pentru Jurnal TV despre modul în care a funcționat mafia pariurilor. Reprezentanții echipelor FC Florești și CSF Speranța Nisporeni nu ne-au răspuns pentru o reacție. În decembrie trecut, au fost operate arestări, după implicarea autorităților de la Chișinău și a specialiștilor Europol. Potrivit informațiilor prezentate atunci, din 2017 încoace, mai mulți antrenori, fotbaliști și manageri din Divizia Națională ar fi aranjat meciuri pentru casele de pariuri din Asia și din Uniunea Europeană. În patru luni au fost trucate peste 20 de meciuri, iar cei implicați au ridicat un profit de peste 600 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie