Jurnalul orei 15, 18 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 18 aprilie 2023, 20:53 | 362

Prezentat de Eugenia Apostu

Vicepreședintele Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva, vizată anterior într-un dosar pentru îmbogățire ilicită, a fost numită președinte interimar al instituției. Tamara Chișca-Doneva se află în funcție din 7 aprilie curent, însă anunțul a fost făcut public astăzi de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au admis în ședința de astăzi demersurile Curții de Apel Chișinău și Judecătoriei Cimișlia, cu privire la alocarea mijloacelor financiare suplimentare, în vederea achitării indemnizației judecătorilor și funcționarilor publici care și-au dat demisia de la cele două instanțe. Suma solicitată de la ministerul Finanțelor ajunge la aproape un milion de lei.

Legea privind purtarea panglicii negru-oranj va fi modificată și înregistrată, din nou, în Parlament. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Lilian Carp după ce președintele legislativului, Igor Grosu, a spus, la finele săptămânii trecute, că puterea ar putea elabora anumite modificări legislative ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 11 aprilie curent. Atunci, Înalta Curte a stabilit că simbolurile, precum panglica „Sfântului Gheorghe”, pot fi folosite, doar dacă nu promovează agresiunea militară, crimele de război sau cele împotriva umanității.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie