Jurnalul orei 17, 17 Iunie
Jurnalul orei 17:00 17 iunie 2021, 20:36 | 1574

Prezentat de Vasile Luchianu

Republica Moldova se confruntă cu o criză de lungă durată a laptelui, producția micșorându-se cu aproape 40 la sută în mai puțin de zece ani. Importul lactatelor depășește exportul cu zeci de milioane de dolari. Specialiștii spun că principalele probleme cu care se confruntă producătorii sunt resursele financiare inaccesibile și lipsa brațelor de muncă. Echipa noastră de filmare a mers la ferma din satul Cuizăuca, Rezina, pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat în acest sector.

Republica Moldova riscă să piardă aproximativ un miliard de lei într-un proces de judecată cu firma ucraineană ”Energoalians”. Ministerul Justiției a contractat un birou de avocați care să reprezinte Guvernul de la Chișinău în instanță. Serviciile avocaților costă peste 70 de mii de dolari.

Statele Unite și Rusia vor colabora în ce priveşte stabilitatea strategică, ceea ce înseamnă evitarea unui război nuclear. Joe Biden și Vladimir Putin au convenit ieri, față în față, să coopereze şi să reînnoiască relaţiile diplomatice. Rămân, însă multe diferenţe nesoluţionate, transmit agențiile internaționale de presă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie