Deputații din opoziție au cerut excluderea de pe ordinea de zi a câtorva proiecte înregistrate de PSRM
Politic 3 decembrie 2020, 15:30 | 958

În plină ședință, deputații s-au îmbrâncit în timp ce ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, încerca să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021. Deputații au cerut ca proiectul să fie exclus de pe ordinea de zi, alături de alte subiecte. Când aleșii au început să se ia de piept, transmisiunea în timp real a ședinței Parlamentului a fost oprită.

De la începutul ședinței, deputații din opoziție au cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectelor privind politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2021. De asemenea, proiectul care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în subordinea Parlamentului, proiectul cu privire la funcționarea limbilor și cel ce ține de modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: "În contextul încălcărilor grave ale Legislației și a regulamentului Parlamentului, ignorarea intereselor cetățenilor, noi suntem nevoiți să recurgem la alte metode de a bloca acest ”bespredel”."

După pauză, protestul a continuat. Opoziția a scandat „Rușine” și „Anticipate”, în timp ce ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a început să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021.

Îmbrâncelile între deputați au durat câteva minute însă puțini au văzut toată scena, deoarece transmisiunea live a ședinței Parlamentului a fost oprită. După o altă pauză, politica bugetar fiscală pentru 2021 a fost votată fără dezbateri în doar câteva secunde.

Opinia ta contează. Comentează!