Jurnalul orei 15, 7 Februarie
Jurnalul orei 15:00 7 februarie 2024, 16:23 | 642

Prezentat de Călin Jucovschi

La o lună după ce doi locuitori ai regiunii transnistrene au fost împușcați pe teritoriul Ucrainei, autoritățile de la Chișinău nu oferă informații privind acest caz. În toată această perioadă, incidentul armat a fost ținut în secret și a ieșit la iveală abia după declarațiile făcute de ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Rusia a lansat în dimineața zilei 44 de rachete şi 20 de drone explozive asupra Ucrainei. Cel puţin trei persoane au fost ucise, dintre care două la Kiev, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski.

Aproximativ 3200 de cartușe, păstrate într-un depozit pe teritoriul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, au dispărut. Informația a fost confirmată de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, înainte de ședința Cabinetului de miniștri. Asta după ce, aseară, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, Lilian Carp, a comunicat că gloanțele păstrate într-o ladă au fost înlocuite cu pietre și nisip. Efros a anunțat azi că a dispus verificarea munițiilor din toate instituțiile subordonate Ministerului, iar o comisie specială va verifica rezultatele inventarierii armamentului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie