Oamenii legii susțin că au alertat poliția din țara în care se află fiul lui Ion Stratulat
Social 15 august 2022, 19:55 | 3725

Fiul fostului polițist, Ion Stratulat, care a reușit să fugă din Republica Moldova, după ce l-ar fi ucis pe un tânăr la Strășeni, a fost localizat, anunță Inspectoratul General al Poliției. Între timp, persoana reținută în cazul omorului lui Ion Rusu a fost eliberată. Aceasta nu ar fi implicată direct în săvârșirea crimei, având statut de ”complice la tăinuirea infracțiunii”.

Fiul lui Ion Stratulat a fost dat în căutare internațională pentru localizare, arest si extrădare, după omorul înregistrat pe 10 august într-o pădure de la marginea satului Zubrești, raionul Strășeni.

RĂSPUNSUL INSPECTORATULUI GENERAL AL POLIȚIEI: "Persoana a fost localizată. Se cunoaște țara în care se află. Deocamdată, nu suntem informați de către colegii din țara respectivă cu privire la niște măsuri aplicate suspectului."

Ne anunță purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.

Între timp, persoana reținută anterior pentru 72 de ore în cazul omorului lui Ion Rusu a fost eliberată de către procurori, ne anunță procurorul responsabil de comunicare cu mass-media al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Potrivit acesteia, persoana este bănuită în calitate de complice la tăinuirea infracțiunii. Aceasta nu are voie să părăsească Republica Moldova.

Cadavrul lui Ion Rusu, în vârstă de 29 de ani, originar din satul Cuizăuca, raionul Rezina a fost găsit pe 10 august, într-o pădure de la marginea satului Zubrești din Strășeni. Tânărul ar fi fost împușcat de trei ori în piept de către fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de sportivul Ion Șoltoianu. Tatăl victimei susține că cei doi erau prieteni, iar în noaptea crimei, aceștia s-au distrat împreună. Din fotografii se vede că în foișorul unde se dădea petrecerea erau mai multe tipuri de arme automate. Sursele Jurnal TV afirmă că după miezul nopții, între prieteni s-a iscat o ceartă, care s-a soldat cu un deces.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie