Jurnalul orei 17, 21 Februarie
Jurnalul orei 17:00 21 februarie 2024, 20:40 | 592

Prezentat de Vasile Luchianu

Spitalul raional Edineț a primit astăzi o unitate radiologică mobilă, care îi ajută pe medici să stabilească mai rapid diagnosticul pacientului. Un aparat similar au obținut și medicii din Cahul. Echipamentul reprezintă o donație din partea Guvernului german în cadrul unui proiect de asistență umanitară.

Trei bărbați de 35, 38 și, respectiv, 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit oamenilor legii, bărbații au incendiat mașinile și sediile centrelor de plasament pentru refugiații ucraineni din autonomia găgăuză. Aceștia ar fi acționat la comanda altor persoane. Suspecții riscă până la nouă ani de închisoare.

Timp de zece ani, nu reușesc să împartă o bucată de pământ de jumătate de ar. Vorbim despre o familie din comuna Grătiești și vecinii lor. Cei din urmă sunt acuzați că și-au atribuit o parte din gospodărie, care nu le aparține. Soții Dorina Groza și Alexandru Dolghii se plâng că își caută dreptatea în instanță din anul 2014, dar fără succes. Pe de altă parte, vecinii afirmă că s-a produs o greșeală în acte, însă eroarea a fost depistată prea târziu, după ce și-au construit casa și gardul. Ei spun că nu au de gând să demoleze nimic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie