Cele mai multe cadouri, Maia Sandu le-a primit din partea lui Vladimir Zelenski, în cadrul vizitei oficiale la Kiev
Politic 12 octombrie 2021, 20:21 | 1843

O brățară din argint, un milieu tradițional ucrainean brodat manual și un set din stilou și pix personalizat - sunt doar câteva din cadourile pe care le-a primit președintele Maia Sandu în cadrul vizitelor și întâlnirilor oficiale până acum. Lista a fost făcută publică de Aparatul Președintelui, care precizează că valoarea totală a darurilor este de 54 de mii 150 de lei. Cele mai multe cadouri, Maia Sandu le-a primit de la președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Din cele 41 de cadouri primite de șefa statului în perioada iulie-septembrie, cel mai scump este un articol din sticlă suflată de la Venini-Murano, fiind o lucrare realizată exclusiv hand-made. Darul a fost oferit de președintele Italiei, Sergio Mattarella, în cadrul unei vizite oficiale întreprinse de Maia Sandu la Roma. Valoarea acestuia este de 11 mii 300 de lei și a fost trecut în gestiunea Aparatului Președinției.

Printre cadourile de preț pe care le-a mai primit Maia Sandu se numără o farfurie decorativă marca Joannidis 1890, oferită de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene, Nikos Dendias. Prețul acesteia este de 8 mii 500 de lei. Urmează o brățară din argint, Negri Gioielli, dăruită de președintele Camerei Deputaților de la Roma, Roberto Fico și costă 8 mii de lei. Aceeași valoare o are și un suvenir lucrat manual, din cristal – Cristalleries SaintLouis – din partea ministrului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței.

Din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Maia Sandu a primit un set dintr-un stilou și pix personalizat, Poenari Pen Company - valoarea căruia este de 4 mii 250 de lei.

Aflat într-o vizită la Chișinău, președintele Poloniei i-a dăruit Maiei Sandu un suvenir în formă de copac, lucrat manual, din sticlă, în valoare de 3 mii 950 de lei și un set din 6 pahare din cristal, Julia Glassware, lucrat hand made, în valoare de 1 400 de lei.

Cele mai multe cadouri șefa statului le-a primit din partea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy. Trei dintre ele au fost oferite cu ocazia participării Maiei Sandu la summit-ul de lansare a „Platformei Crimeea” de la Kiev, iar unul - cu ocazia participării președintelui Ucrainei la evenimentele dedicate aniversării a 30-ea de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Zelenski i-a dăruit președintelui moldovean un suport pentru lumânări, lucrat manual, în valoare de 3 mii 500 de lei, un milieu brodat manual în stil național ucrainean care costă 2 mii de lei și un set pentru cafea hand made, care valorează o mie de lei.

Opinia ta contează. Comentează!