Jurnalul orei 15, 8 Iunie
Jurnalul orei 15:00 8 iunie 2023, 21:52 | 680

Prezentat de Călin Jucovschi

Șoferița de troleibuz, care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana, și-a recunoscut astăzi vinovăția în prima ședință de judecată. Ea riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport. Femeia solicită o procedură simplificată a procesului. Acest lucru ar permite reducerea sentinței cu o treime.

La o săptămână de la Summitul Comunității Politice Europene, satul Bulboaca revine treptat la viața obișnuită. Localnicii își caută de treabă prin gospodărie, dar discuțiile despre evenimentul care s-a desfășurat recent, nu contenesc. Oamenii spun că nici prin cap să le treacă vreodată că de satul lor va ști o lumea întreagă. “Datorită Summitului, localitatea arata altfel”, ne-a declarat primarul de Bulboaca, Ion Berzoi. ”Sunt schimbări mari. Ar trebui să se ducă și în alte sate, chiar avem nevoie”, adaugă sătenii.

Întreprinderea de stat „Energocom”, care asigură achiziția gazelor naturale de pe piața spot, este acuzată de „incompetență și corupție” din cauza că a achiziționat, în avans, volume prea mari de gaze în ianuarie, când prețul de piață depășea 1000 de dolari per mia de metri cubi și că a introdus la vămuire și cheltuielile de transport a gazelor pe teritoriul Republicii Moldova. Acuzațiile au fost făcute de fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. De partea cealaltă, Energocom spune că e vorba de falsuri lansate în cadrul unei campanii de denigrare și că îl va acționa pe Usatîi în judecată. Și fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spânu, spune că îl va ataca în instanță pe Usatîi, despre care spune că încearcă să decredibilizeze Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie