Jurnalul orei 15, 29 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 29 septembrie 2022, 16:13 | 528

Prezentat de Eugenia Apostu

Judecătorul Oleg Melniciuc, acuzat că ar fi hărțuit sexual o studentă, a primit o mustrare. Se întâmplă după ce Colegiul disciplinar al CSM a examinat plângerea depusă pe numele judecătorului, semnată de către directorul instituției unde învăța fata. Melniciuc spune că va contesta sancțiunea disciplinară la Consiliul Superior al Magistraturii.

Atunci când Ucraina va câștiga războiul pornit de Federația Rusă, ar putea să apară premise pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. În același timp, șefa statului spune că deocamdată nu sunt informații precum că regimul de la Tiraspol ar intenționa să organizeze vreun referendum de alipire la Rusia, după modelul regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina.

Centrul Moscovei va fi mâine blocat. Agențiile ruse scriu că în Piața Roșie va fi un miting-concert de susținere a anexării teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei. Au fost instalate ecrane cu inscripția „Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie”. "Ucraina nu va accepta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru", afirmă liderul de la Kiev. Ca răspuns la acțiunile Kremlinului, Statele Unite pregătesc sancțiuni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie