Evadare în realitatea virtuală

Pentru a scapa de cercul vicios, de griji și de probleme, multi aleg sa evadeze din lumea reala. Acum acest lucru a devenit posibil. Realitatea virtuală este o tehnologie care te teleporteaza intr-o lume paralelă. Aici poti deveni un sportiv profesionist sau eroul principal in renumitul serial Game of Thrones. Colega noastra, Inga Apostolachi a incercat acest joc pe propria piele, sa vedem cum s-a descurcat.

Pentru a te teleporta în doar câteva secunde în cosmos sau a intra în pielea personajului preferat dintr-un serial, iti trebuie o pereche de ochelari pentru realitatea virtuală. Zis si făcut. Inspirați din afară, un grup de băieți a decis să aducă acest joc distractiv și acasă.

Contrar așteptărilor, acest joc nu este doar pentru copii. Vârsta celor care vin în clubul de realitate virtuală oscilează între 15 și 35 de ani.

Principala provocare pentru crearea unei lumi virtuale, dar și a dispozitivelor care să o poată reda, este de a „păcăli” simțurile umane.

Pe lângă divertisment însă, realitatea virtuală poate avea un rol important în toate ramurile educației. Cea mai evidentă funcție este aceea de simulare, de care pot beneficia, de exemplu, viitorii piloți sau medici. Astfel, stagiile de pregătire devin mai puțin periculoase, dar și mai puțin costisitoare.

Fiecare joc începe cu prezentarea regulilor către participanți.

Opinia ta contează. Comentează!