Jurnalul orei 15, 5 August
Jurnalul orei 15:00 5 august 2022, 22:05 | 1401

Prezentat de Eugenia Apostu

Meteorologii au emis „cod galben” de caniculă pentru următoarele trei zile. Avertismentul intră în vigoare mâine și va fi valabil până pe 8 august. Maxima termică va urca ziua până la 33-35 de grade.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a mandatat pe procurorul anticorupție Victor Furtună să-și examineze propria sesizare împotriva lui Alexandr Stoianoglo vizând acuzația de îmbogățire ilicită. Potrivit lui Furtună, procurorul general suspendat ar deține indirect, prin intermediul fiicei, un apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați.

Aproximativ 80% din cetățeni vor beneficia de compensații în facturi în perioada rece a anului. În condițiile în care nivelul de sărăcie energetică este mare, ajutoarele vor fi oferite în funcție de vulnerabilitatea energetică a familiilor. Se va ține cont de componența familiei, veniturile acesteia și tipul sistemului de încălzire. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. De asemenea, el a venit cu precizări în legătură cu posibila trecere la învățământul online, ca măsură extremă, pentru a economisi bani pentru încălzire.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie