Jurnalul Sportiv, 2 August
Sport 2 august 2021, 22:06 | 1900

Andriy Shevchenko și-a anunțat despărțirea de echipa națională a Ucrainei, după ce contractul său a expirat astăzi. Fosta vedetă de la AC Milan a petrecut cinci ani pe banca tehnică a naționalei Ucrainei. Shevchenko a antrenat prima reprezentativă a Ucrainei din 2016. Sub conducerea sa, Ucraina s-a calificat direct la EURO 2020, unde, pentru prima dată în istorie, a ajuns până în sferturile de finală ale turneului final. Shevchenko declara recent că i-ar plăcea să preia o echipă de club și nu a exclus ideea unei reveniri la AC Milan, echipa alături de care a scris istorie.

Lille a cucerit Supercupa Franței, după ce a învins Paris Saint-Germain, la Tel Aviv, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 44, când mijlocașul portughez Xeka a prins un șut splendid de la marginea careului, care l-a lăsat fără replică pe portarul Keylor Navas. PSG, care nu s-a putut baza pe foarte mulți jucători de bază în această seară, a început cu o tripletă ofensivă formată din Kalimuendo, Icardi și Draxler, dar nu a găsit drumul către gol. Din lotul echipei lui Mauricio Pochettino au lipsit Sergio Ramos și Rafinha (accidentați), Donnarumma, Marquinhos, Di Maria, Paredes, Verratti și Neymar (aflați în vacanță), dar și Kylian Mbappe, care se află într-un proces de recuperare. În schimb, mijlocașul Georginio Wijnaldum a debutat la PSG, fiind introdus în minutul 71.

Alexander Zverev l-a învins pe Karen Kachanov în finala turneului de tenis masculin de la Jocurile Olimpice. Sportivul german, cel care a produs supriza în semifinale și a trecut de Novak Djokovic, liderul ierarhiei mondiale, care spera la un ”Golden Slam” în acest an, a avut nevoie de doar o oră și 21 de minute pentru a cuceri medalia de aur la Tokyo. La tenis feminin, Belinda Bencic a cucerit medalia de aur, datorită succesului din finala cu Marketa Vondrousova, 7-5, 2-6, 6-3.

Moment rarisim la Tokyo! După 109 ani, doi atleți au acceptat să împartă medalia de aur și au declanșat sărbătoarea. Atleții Mutaz Essa Barshim (Qatar) și Gianmarco Tamberi (Italia) au câștigat medalia de aur la săritura în înălțime de la Jocurile Olimpice, după ce au terminat la egalitate și au acceptat să împartă prima poziție. Ambii sportivi au ajuns la 2.37m fără nicio greșeală, iar departajarea ar fi trebuit să se facă cu ștacheta ridicată la 2.39m. Cu toate acestea, Barshim și Tamberi au discutat cu oficialii și au întrebat dacă sunt obligați să mai sară pentru a se stabili câștigătorul. La Jocurile Olimpice, Barshim a mai obținut medalia de bronz la ediția din 2012, de la Londra (2.29m) și argint în 2016, la Rio (2.36m). De partea cealaltă, pentru Tamberi este prima medalie obținută la Jocurile Olimpice.

Opinia ta contează. Comentează!