Jurnalul orei 15, 22 Mai
Jurnalul orei 15:00 22 mai 2023, 15:57 | 451

Prezentat de Călin Jucovschi

„Moldova este Europa!”! Asta au scandat într-un glas zeci de mii de oameni adunați ieri în centrul Chișinăului. Pentru mulți, evenimentul a fost unul deosebit - au venit îmbrăcați în ii, ca în zi de mare sărbătoare, cu drapele tricolor și cu gânduri bune. Muncitori, intelectuali sau studenți, toți s-au arătat convinși că fac istorie.

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va face Europa mai puternică. Moldova este Europa și invers, a spus de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ea a participat la Adunarea „Moldova Europeană” la invitația președintelui Maia Sandu. Șefa statului a declarat în discursul său că până în anul 2030, țara noastră trebuie să fie membru cu acte în regulă al blocului comunitar.

Summitul Comunității Politice Europene este cel mai important eveniment internațional găzduit vreodată de Republica Moldova, iar autoritățile de la Chișinău beneficiază acum de cea mai mare încredere a blocului comunitar. Declarația a fost făcută de Siegfried Mureşan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV. Europarlamentarul a vorbit și despre alegerile din autonomia găgăuză, despre care oamenii legii spun că au fost marcate de corupție electorală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie