Patrula Jurnal TV, 30 Iulie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Rușii și-au umplut Ambasada de la Chișinău cu multiple sisteme de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă. Am numărat 28 astfel de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ștefan cel Mare. E aproape de două ori mai mult decât la Bruxelles, unde se află subdiviziunile Uniunii Europene și stafful NATO.

Un atac cibernetic masiv asupra sistemului guvernamental de comunicații a fost detectat în preajma summitului Comunității Politice Europene de la Bulboaca. Au fost sustrase mai multe documente importante de pe conturile Ministerului de Externe și ale unor membri ai Guvernului. Atacul ar fi fost orchestrat de o grupare de criminalitate cibernetică finanțată și coordonată de Serviciul de Informații Externe al Rusiei, susțin sursele noastre confidențiale.

Dorința Moscovei de a ține Republica Moldova în zona de influență nu a slăbit niciodată, de 30 de ani încoace. Dimpotrivă. Rețeaua rusească de spionaj tehnic se dezvoltă aici mai insistent din 2015. Două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR) controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit nu oriunde, ci la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat în chiar centrul orașului. ”Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat. Rețeaua este asigurată de persoane, ale căror misiuni constă în a vedea și auzi tot ce mișcă în jur. Echipa noastră de investigație a aflat cum funcționează schema rusească și cine sunt exponenții acesteia la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!