Deputații PSRM-PD, fără cvorum
Politic 2 iulie 2020, 17:18 | 1572

După două săptămâni de pauză, deputații n-au putut să desfășoare nici astăzi o ședință a Parlamentului. În timp ce legislatorii din opoziție făceau declarații în sala de presă, cei ai puterii au încercat să se întrunească în ședință de plen. Doar că au constat că nu mai au majoritate. Chiar și așa, cei din PSRM și PD au continuat discuțiile, transformând ședința Parlamentului într-o ”șezătoare”, cum s-au exprimat unii aleși. Mai mult, au speculat pe seama faptului că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar fi urmat să vină azi în Parlament, fapt negat de Procuratură.

Motivând că-i așteaptă pe ceilalți colegi la ședința Parlamentului, deputații PSRM și PD au făcut schimb de amabilități între ei și au lansat acuzații la adresa opoziției fără a constata că nu au cvorum și astfel să închidă ședința. Spre deosebire de o situație similară de acum o lună, când în sala de plen s-a prezentat doar opoziția, fără a avea cvorum, de data aceasta microfoanele deputaților nu au fost închise și nici transmisiunea video nu a fost întreruptă, astfel că legislatorii puterii au putut să-și transmită mesajele către populație.

În timp ce deputații PSRM și PD își transmiteau mesajele, în sala de plen a Parlamentului și-a făcut apariția deputaul PAS Dumitru Alaiba.

Președintele fracțiunii PAS Igor Grosu le-a propus celor din PSRM și PD să se întrunească în Biroul Permanent pentru a convova o nouă ședință a Parlamentului peste jumătate de oră, la care să participe și Stoianoglo. Propunerea a fost însă respinsă.

Procuratura Generală a declarat într-un comunicat de presă că informațiile privind venirea lui Alexandr Stoianoglo în Parlament sunt ”insinuări și speculații” și că instituția are propria agendă. De altfel, consilierul prezidențial Ernest Vardanean a scris într-o postare pe o rețea de socializare că așa-zisa venire în Parlament a lui Stoianoglo este un fals și că nici ”n-au existat astfel de planuri”. 

Opinia ta contează. Comentează!