Motivând că-i așteaptă pe ceilalți colegi la ședința Parlamentului, deputații PSRM și PD au făcut schimb de amabilități între ei și au lansat acuzații la adresa opoziției fără a constata că nu au cvorum și astfel să închidă ședința. Spre deosebire de o situație similară de acum o lună, când în sala de plen s-a prezentat doar opoziția, fără a avea cvorum, de data aceasta microfoanele deputaților nu au fost închise și nici transmisiunea video nu a fost întreruptă, astfel că legislatorii puterii au putut să-și transmită mesajele către populație.

În timp ce deputații PSRM și PD își transmiteau mesajele, în sala de plen a Parlamentului și-a făcut apariția deputaul PAS Dumitru Alaiba.

Președintele fracțiunii PAS Igor Grosu le-a propus celor din PSRM și PD să se întrunească în Biroul Permanent pentru a convova o nouă ședință a Parlamentului peste jumătate de oră, la care să participe și Stoianoglo. Propunerea a fost însă respinsă.

Procuratura Generală a declarat într-un comunicat de presă că informațiile privind venirea lui Alexandr Stoianoglo în Parlament sunt ”insinuări și speculații” și că instituția are propria agendă. De altfel, consilierul prezidențial Ernest Vardanean a scris într-o postare pe o rețea de socializare că așa-zisa venire în Parlament a lui Stoianoglo este un fals și că nici ”n-au existat astfel de planuri”.