Potop în Arabia Saudită
Externe 30 aprilie 2024, 20:19 | 315

Potop în Arabia Saudită, care a fost lovită de furtuni și inundații. Școlile au fost închise în mai multe zone, iar zeci de mașini au fost luate de ape. Vremea rea va afecta întreaga Peninsula Arabă săptămâna aceasta, inclusiv Oman și părți din Emiratele Unite. Recent, Dubai a fost lovit de inundații fără precedent. Acolo a plouat în 12 ore cât într-un an.

Meteorologii au avertizat că vremea severă va afecta Bahrain, Qatar și Arabia Saudită încă cel puțin patru zile. Sunt prognozate averse puternice și rafale de vânt în centrul și estul Arabiei Saudite.

Vânturile puternice vor provoca furtuni de praf în zonele aride, iar ploile puternice ar putea declanșa inundații în regiunile joase, spun meteorologii. Ei avertizează că rafalele pot avaria locuințe și pot duce la întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Este de așteptat ca autoritățile să emită ordin de evacuare obligatorie pentru localitățile cu risc sporit de inundații. De asemenea, vremea severă poate afecta transporturile, iar unele poduri și drumuri ar putea deveni impracticabile. Condițiile meteo periculoase au cauzat deja întârzieri și anulări ale zborurilor pe aeroporturile regionale. Autoritățile pot suspenda temporar operațiunile portuare sau pot închide zone de plajă dacă vântul puternic afectează transportul maritim.

Opinia ta contează. Comentează!