Nagacevschi va solicita Guvernului proiectul de reaprobare a modificării Constituției
Politic 30 septembrie 2020, 19:49 | 1060

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi insistă pe modificarea Constituției la capitolul ”sistemul judecătoresc”. Potrivit lui Nagacevschi, Consiliul Europei a subliniat că proiectul Guvernului este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția. Anterior, Curtea Constituțională a aprobat doar parțial amendamentele la Constituție, care au fost propuse de Ministerul Justiției.

FADEI NAGACEVSCHI, ministrul justiției: "Voi solicita astăzi în cadrul ședinței de Guvern reaprobarea proiectului de modificare a Constituției Republicii Moldova cu unele ajustări pentru a respecta și soluția pronunțată de către Curtea Constituțională."

Nagacevschi afirmă că modificarea Constituției este importantă pentru a începe reformarea justiției.

FADEI NAGACEVSCHI, ministrul justiției: "Rog susținerea de la partenerii politici din Republica Moldova, de la deputații din Parlament să putem în sfârșit să promovăm acele schimbări necesare pentru ca sistemul judecătoresc să fie separat de sistemul politic."

Amintim că pe 22 septembrie, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Constituției, care vizează sistemul judecătoresc, a fost avizat negativ de Curtea Constituțională. Motivul invocat de magistrați a fost că documentul nu corespunde normelor constituționale. Potrivit președintelui Curții Constituțioanle, Domnica Manole, Curtea a luat această decizie pentru că inițiativa Guvernului de revizuire a Constituției a încălcat mai multor prevederi.

Opinia ta contează. Comentează!