Jurnalul orei 17, 18 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 18 aprilie 2024, 20:26 | 555

Prezentat de Vasile Luchianu

Au deschis o brutărie de care sunt mândri și care este apreciată de oamenii din regiune. Vorbim despre soții Ninescu din satul Chetrosu, raionul Drochia, care le oferă cumpărătorilor produse naturale, precum pâine fără drojdie și croissante delicioase. Victor și Sofia au reușit să atragă mulți clienți fideli din întregul raion. Deși au au trecut prin greutăți, cei doi rămân dedicați afacerii lor.

Suntem în a patra lună din 2024, dar Primăria Chișinău nu are un buget aprobat pentru acest an. Din ianuarie până în prezent, Consiliul s-a reunit de șase ori, însă bugetul nu s-a regăsit pe agenda niciuneia dintre ședințe. Situația s-a repetat astăzi și consilierii PAS insistă ca primarul Ion Ceban „să scoată proiectul din sertar”. De partea cealaltă, cei din formațiunea primarului Ion Ceban spun că de vină sunt autoritățile centrale.

Deputații din echipa fugarului Ilan Șor au depus o cerere la Comisia Electorală Centrală prin care solicită anularea rezultatelor alegerilor locale din noiembrie 2023 și organizarea unui nou scrutin. Potrivit deputatului Marina Tauber, cererea se bazează pe hotărârea recentă a Înaltei Curți, care a declarat neconstituționale modificările operate la Codul Electoral prin care a fost limitată participarea la alegeri a unor membri ai fostului Partid Șor. Expertul în drept al comunității WatchDog, Alexandru Bot, afirmă că un asemenea scenariu era de așteptat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie