Jurnalul orei 15, 1 Iunie
Jurnalul orei 15:00 1 iunie 2021, 16:58 | 826

Prezentat de Eugenia Apostu

Încă un judecător care a denunțat abuzurile din sistemul judiciar a fost expulzat din sistem. Ion Cotea, judecătorul care, recent, a spus într-un interviu că, în 25 de ani, a asistat doar la distrugerea justiției, a fost demis. Decizia a fost luată astăzi, cu votul a 10 membri ai plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Aceştia au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. Responsabilii Inspectoratului General de Poliție au dat asigurări că instituția va colabora cu anchetatorii.

Mai mulți oameni din orașul Ștefan Vodă au ales să treacă definitiv într-o comunitate din apropiere, numită întovărășire pomicolă, dar odată ce și-au schimbat locul de trai, s-au pomenit cu un ghem de probleme. Cea mai acută este tariful mare pentru energia electrică. Pentru un kilowatt, sătenii trebuie să achite doi lei, în timp ce în alte sate și orașe, pentru același serviciu se plătește 1 leu și 51 bani. De vină este administrația, afirmă oamenii și cer explicații. Pierderile de curent sunt mari, ripostează șeful comunității.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie