Sorin Stati a cerut recuzarea judecătorului care investighează cererea de chemare în judecată a lui Maxim Ciubaciuc
Justiţie 9 decembrie 2022, 19:33 | 1128

Dosarul ”Ciubaciuc vs Stati” se mișcă încet, deși se afla pe rol la Judecătoria Centru mai bine de trei ani. Astăzi, a avut loc o ședință, în care fostul șef al MoldAtsa, Sorin Stati, a cerut recuzarea judecătorului de caz, care ar trage de timp. Stati a fost acționat în judecată de către Maxim Ciubaciuc, fost șef al Secției contracarare contrabandă din cadrul INI și finul de cununie al lui Gheorghe Cavcaliuc. Sorin Stati a dezvăluit implicarea lui Maxim Ciubaciuc în acțiuni de contrabandă și acesta vrea să-și apere onoarea în instanță.

SORIN STATI, fost șef al MoldAtsa: "Eu astăzi am înaintat recuzarea judecătorului din motiv că a admis ilegal, în opinia mea, amânarea ședințelor de mai multe ori, deoarece nu se prezenta în ședințe avocatul lui Ciubaciuc. Instanța invoca eronat că uita să citeze o parte sau că uita să facă alte chestii. Ea mi-a dat clar de înțeles că nu are de gând să examineze obiectiv cererile înaintate de mine."

Sorin Stati crede că judecătorul este influențat direct de către avocatul lui Maxim Ciubaciu, Natalia Bayram.

SORIN STATI, fost șef al MoldAtsa: "Asta se vede prin comportamentul ei și prin faptul cum ea tolerează iregularitățile admise de către avocatul Bayram. Eu am solicitat înregistrările audio a ședințelor precedente, am făcut stenograma declarațiilor făcute de către judecător și am înaintat cererea de recuzare."

După ședință de judecată am încercat să vorbim cu avocatul lui Maxim Ciubaciuc, Natalia Bayram, însă aceasta a refuzat sub pretextul că se grăbește. Ulterior, am sunat-o pentru o reacție, însă ne-a spus că nu poate vorbi.

Amintim că în 2019, în cadrul unei emisiuni TV, Sorin Stati a făcut dezvăluiri, în care a descris cu lux de amănunte schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, chihlimbar și alcool etilic de pe teritoriul Republicii Moldova, în care ar fi implicate și autorități. Potrivit lui Stati, pe segmentul Ministerului de Interne, responsabil de buna organizare a lucrurilor în ceea ce ține de introducerea mărfii de contrabandă erau Gheorghe Cavcaliuc și Maxim Ciubaciuc - finul lui Cavcaliuc. După aceste declarații, Procuratura Generală a intentat un dosar penal.

Opinia ta contează. Comentează!