Jurnalul orei 15, 17 Martie
Jurnalul orei 15:00 17 martie 2023, 19:08 | 465

Prezentat de Vasile Luchianu

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat astăzi ședința Parlamentului în semn de protest față de introducerea sintagmei „limba română”, în loc de ”limba moldovenească”, în toată legislația Republicii Moldova. Comuniștii și socialiștii spun că astfel, puterea ar fi făcut o ”modificare ilegală a Constituției”.

Mai mulți activiști civici au pichetat astăzi sediul Primăriei Chișinău, acuzând autoritățile municipale de hărțuire. Protestatarii contestă, printre altele, intenția primăriei de a-l demite pe șeful interimar al Secției control și protecție a animalelor. Activiștii spun că Primăria a devenit ”un leagăn al corupției, al lipsei de transparență și al ignorării voinței cetățenilor”.

Franța fierbe. Înfuriați, oamenii au ieșit azi, din nou, la protest după ce aseară guvernul a decis să-și asume răspunderea pentru controversata reformă a pensiilor, fără a avea un vot al parlamentului. Proiectul președintelui Emmanuel Macron, de majorare a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, este contestat de majoritatea populației. Manifestanții spun că vor trece la acțiuni mai dure, iar experții vorbesc despre o criză politică și constituțională.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie