Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina va depune cerere de aderare la NATO
Externe 30 septembrie 2022, 19:30 | 387

Ucraina va depune cerere de aderare accelerată la NATO. Anunțul l-a făcut astăzi președintele Volodimir Zelenski după ședința Consiliului de Securitate.

Consiliul de Securitate a stabilit drept prioritate alungarea ocupanților ruși de pe teritoriul Ucrainei și eliberarea țării. În ultimii ani, Ucraina și-a exprimat în repetate rânduri aspirația de a adera la NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va ieși în fața presei în această seară. Discursul său este programat pentru ora 19:00. În declarația serviciului de presă al alianței nu este specificată tema discursului.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO. De facto, ne-am încheiat deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja interoperabilitatea cu standardele Alianței, ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure."

Opinia ta contează. Comentează!