Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se deschide astăzi
Monden 1 septembrie 2021, 20:14 | 725

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se deschide astăzi. Principalele premii vor fi decernate în ziua de 11 septembrie, în urma voturilor unui juriu internaţional. 20 de producţii concurează pentru marele premiu, Leul de Aur pentru cel mai bun film.

Celebrul festival de la Venția începe cu ''Madres Paralelas'' (''Parallel Mothers''), o nouă dramă realizată de actorul şi regizorul spaniol Pedro Almodovar, în care joacă actriţa de Oscar, Penelope Cruz.

Printre producţiile înscrise în competiţie se mai numără ''Sundown'', cu Tim Roth şi Charlotte Gainsbourg, ''Competencia oficial'' (''Official Competition''), o satiră în care joacă Penelope Cruz şi Antonio Banderas.

Mai multe producţii importante de la Hollywood urmează să fie premiate în afara competiţiei oficiale, printre acestea numărându-se şi filmul ''The Last Duel'' al lui Ridley Scott, cu Matt Damon şi Adam Driver.

Festivalul de Film de la Veneţia este cel mai vechi festival de film din lume, iar unele dintre producţiile prezentate în ediţiile anterioare au ajuns să câştige premii Oscar. Anul acesta, principalele premii vor fi decernate pe 11 septembrie, în urma voturilor unui juriu internaţional prezidat de regizorul sud-coreean Bong Joon Ho, laureat cu premiul Oscar pentru ''Parasite''.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE