Marina Tauber a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău
Politic 1 mai 2023, 20:15 | 1121

Deputatul Partidului Șor Marina Tauber a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceasta se îndrepta spre Israel, acolo unde se află și liderul formațiunii, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare. Potrivit Procuraturii Anticorupție, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului emisă tot astăzi ca urmare a faptului că Tauber a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei. După ce a fost reținută, învinuita a fost dusă la sediul Centrului Național Anticorupție. Avocatul Marinei Tauber spune că este vorba despre un abuz al procurorilor.

Marina Tauber a fost reținută dimineața pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca să zboare la Tel Aviv, prin Istanbul. După câteva ore, Tauber a fost scoasă din aerogară și escortată la izolatorul Centrului Național Anticorupție.

MARINA TAUBER, deputat Partidul Șor: "-Mai bine oamenii legii o să comenteze. Este o ilegalitate, care desigur că o să fie contestată de noi. -Urma să vă întâlniți cu Ilan Șor în Israel? -Eu nu am nicio interdicție."

Deși intenționa să zboare în Israel, Marina Tauber a ajuns la Centrul Național Anticorupție, acolo unde se va afla în următoarele 72 de ore.

COMUNICATUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE: "Pe 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului."

Se arată în comunicatul Procuraturii remis presei. În același comunicat se mai spune că pe 29 aprilie curent, Marina Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Potrivit procurorilor, învinuita a încălcat deja de mai multe ori condițiile impuse de judecători și au considerat necesar să o rețină pe Aeroport, deoarece exista un risc considerabil că Tauber se va eschiva de la urmărire penală. Înainte de a fi reținută, Marina Tauber a transmis într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook că și-a planificat călătoria în Israel cu mult timp în urmă și voia să meargă acolo pentru un tratament medical.

MARINA TAUBER, deputat Partidul Șor: "Ca să evităm unele speculații, vreau să mă adresez societății și să vă spun că am planificat să plec în această deplasare pentru că am nevoie de o vizită medicală și nu știam că o să fie ședință de judecată. În acest sens, vreau să le spun tuturor că plec doar pe câteva zile. Revin joi. Am și bilet retur."

Doar că Marina Tauber nu a mai plecat. Potrivit surselor Jurnal TV, deputatul și-ar fi cumpărat biletul spre Israel duminică seara, de la o companie de turism și nu cu mult timp înainte, așa cum a menționat în mesajul video. Avocatul Marinei Tauber, Aureliu Colenco, spune însă că biletul ar fi fost cumpărat pe 29 aprilie. Tauber este învinuită de acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii în semestrul I al anului 2022, cu scopul de a ascunde volumul banilor acumulați și volumul mijloacelor utilizate.

Opinia ta contează. Comentează!