Jurnalul orei 19, 15 Iunie
Jurnalul orei 19:00 15 iunie 2022, 22:11 | 1214

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Moldovei nu i se va propune niciun fel de „statut de tranziție” la reuniunea Consiliului European care va avea loc pe 23 și 24 iunie. Franța își va juca rolul de președinte al acestui consiliu și va transmite un mesaj clar în legătură cu cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută la Chișinău de către președintele Franței, Emmanuel Macron.

Șoferii care vor depăși limita de viteză cu mai mult de 40 de kilometri la oră vor rămâne fără permise de conducere. Este doar una din noile sancțiuni menite să-i disciplineze pe șoferii care obișnuiesc să încalce sistematic Regulamentul circulației rutiere.

Un tomograf de ultimă generație, în valoare de 12 milioane de lei, a fost instalat la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău. Chișinăul a așteptat acest aparat performant ani la rând.

Lupte grele se dau acum în estul Ucrainei. Ocupanții ruși le-au dat un ultimatum soldaților ucraineni. Evacuarea oamenilor din regiunea Lugansk are loc cu ajutorul mașinilor blindate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie