Jurnalul orei 15, 11 Februarie
Jurnalul orei 15:00 11 februarie 2022, 16:36 | 711

Prezentat de Eugenia Apostu

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere Uniunii Europene să ofere Republicii Moldova un statut preliminar de aderare europeană. Solicitarea apare în amendamentele pe care Mureșan le-a depus aseară la Proiectul de raport al Parlamentului European privind implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova.

În biroul noului director al Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, au fost găsite dispozitive de spionaj. În timpul unui control, au fost depistate mai multe microfoane și camere ascunse, șeful instituției fiind în permanență monitorizat.

Rata inflației a ajuns la un nou nivel record, în Republica Moldova. În luna ianuarie, prețurile de consum au crescut cu 16,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta după ce în luna noiembrie trecut, inflația ajunsese la nivelul de 12%, iar în decembrie urcase la aproape 14%. Când va conteni creșterea prețurilor la mărfuri și servicii nu este clar. Prognoza de inflație a Băncii Naționale pentru întregul an 2022 a fost depășită deja în prima lună a anului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie