Image-Description
Programul manifestărilor organizate de Primărie de Hramul Chișinăului
Social 14 octombrie 2019, 07:28 | 3698

De Hramul Chișinăului, sărbătorit astăzi, 14 octombrie, Primăria a programat un șir de evenimente cultural-artistice, care vor începe de la primele ore ale dimineții. Astfel, la orele 8.30 oficialitățile municipale vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar la 10.00, în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” vor fi inaugurate expoziții de artizanat, floristică, carte, pictură, grafică, etc.

La ora 12.00 este programată dezvelirea bustului lui Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Începând cu ora 13:00 va fi înmânat Premiul de Merit, în incinta Sălii cu Orgă, iar în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc un spectacol muzical-coregrafic prezentat de formațiile artistice ale instituțiilor de învățământ preuniversitar din Capitală. Manifestările vor continua cu activități de divertisment pentru persoanele de vârsta a III-a, cu participarea fanfarei Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău, care vor începe la 16:00.

La 18.00 urmează să fie inaugurată o zonă pietonală în perimetru a patru străzi din nucleul istoric al Chișinău.

Începutul principalul concert de Hramul Chișinăului, cu participarea orchestrei municipale de muzică populară condusă de Frații Advahov, Orchestra municipală „Avante”, fanfara „Ciocârlia” (România), Ansamblul „Plăieșii”, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Andra, Fuego, Igor Rusu, Igor Cuciuc și alții, va începe la 20.00.

Evenimentul va culmina cu un show de artificii la ora 23:00.

Programul integral manifestărilor îl vedeți mai jos:

Opinia ta contează. Comentează!