Inelul lui Elvis ar putea fi adjudecat pentru o sumă cuprinsă între 500.000 şi 1 milion de dolari
Monden 13 noiembrie 2020, 16:18 | 1252

Un inel din aur cu diamante purtat de Elvis Presley, un iaht de lux al lui Eric Clapton şi un set de înregistrări master de la festivalul Woodstock 69! Acestea sunt piesele de rezistenţă ale unei licitaţii cu obiecte de colecţie, care va avea loc pe 28 noiembrie în Los Angeles.

Inelul purtat de Elvis Presley este prezentat ca fiind primul dintr-o serie de inele cu simbolul unui fulger, pe care legendarul cântăreţ l-a adoptat drept motto în 1969, când a revenit pe scenele de concert, după o perioadă în care se concetrase pe roluri în filme.

”Este o bijuterie esenţială Elvis'', a spus Brigitte Kruse, fondatoarea firmei de licitație. Ea a precizat că inelul ar putea fi adjudecat pentru o sumă cuprinsă între 500.000 şi 1 milion de dolari la licitaţia din 28 noiembrie. Presley, care a decedat în 1977, la vârsta de 42 de ani, era totodată pasionat de motociclete. Un model Harley-Davidson din 1975, cu care se plimba în jurul proprietăţii este estimat la o sumă cuprinsă între 300.000 şi 350.000 de dolari.

Cel mai scump lot ar putea fi o colecţie de înregistrări master de la festivalul Woodstock din 1969, care au stat într-un dulap al unui producător timp de zece ani, iar acum sunt scoase pentru prima dată la licitaţie. Casetele care cuprind peste 700 de ore de înregistrări, includ recitaluri susţinute de zeci de alţi artişti, care au luat parte la celebrul festival, considerat piatra de temelie a culturii hippie.

Este dificil de estimat suma pentru care s-ar putea vinde casetele Woodstock. ''Nu pot fi comparate cu nimic altceva'', a spus Brigitte Kruse.

Un iaht Va Bene, care îi aparţine lui Eric Clapton şi pe care interpretul l-a cumpărat în 2005, ar putea obţine o sumă cuprinsă între 7 şi 10 milioane de dolari.

Reprezentanţii lui Clapton au refuzat să ofere detalii asupra deciziei de a plasa iahtul spre a fi licitat. Printre obiectele scoase la licitaţie se mai află şi o chitară prototip Eric Clapton, din 1983, care nu a intrat niciodată în fabricaţie, scrie AGERPRES.

Opinia ta contează. Comentează!