Jurnalul orei 15, 20 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 20 octombrie 2023, 18:52 | 615

Prezentat de Călin Jucovschi

Șeful unei direcții a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost prins băut la volan, noaptea trecută, în orașul Chișinău. Ofițerul conducea mașina de serviciu a instituției, precizează Inspectoratul Național de Securitate Publică, fără a da numele celui reținut.

Deputații au dezbătut aseară moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean timp de aproape zece ore. Votul în Parlament s-a produs abia după ora două. Moțiunea a picat deoarece a fost susținută de doar 16 deputați socialiști și comuniști. Legislatorii puterii au votat contra. Nu au lipsit replicile acide și ironiile. Premierului Recean i s-a amintit de fraza care l-a făcut celebru, cea cu „lovitul capului de asfalt”.

Republica Moldova a primit din partea Uniunii Europene, din 1999 până în prezent, sprijin financiar în sumă totală de peste două miliarde de dolari. Cu toate acestea, situația de aici rămâne a fi sub așteptări. ”Este nevoie de un efort financiar suplimentar. Republica Moldova trebuie să investească anual peste 30 de miliarde de lei pentru a depăși acest ”handicap” economic”, afirmă expertul economic Veaceslav Ioniță.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie