Invitat înemisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Voronin a spus că are invormații din interiorul PDM, care confirmă că abandonarea sediului pe care chiar PCRM l-a vândut lui Plahotniuc se datorează tocmai alegerii lui Pavel Filip în fruntea partidului.

„Plahotniuc i-a dat procură ca să fie președinte de partid lui Cebotari. Dar Filip a simțit că este bine pregătit, vorbește și acum despre succesele lui în funcția de prim-ministru, pe care doar el și le amintește. Cu ajutorul lui Diacov a ajuns președinte. Plahotniuc s-a supărat și i-a dat afară din sediu. Iar finanțarea e zero de azi”, a menționat fostul președinte.

Voronin a mai spus că din cauza stopării finanțării de la Plahotniuc, PD-ul urmează să se destrame, iar deputații vor democrați vor merge „unde o să le trebuiască lor”.

În alt context, Vladimir Voronin a spsu că premierul Maia Sandu încearcă să facă lucruri bune, dar că eforturile sale ar fi zădărnicite de anumiți membri ai Guvernului și președintele Igor Dodon. Mai mult, el a declarat că este gată să-i fie Maiei Sandu „consilier neoficial”.

„Doamna Maia Sandu se zbate ca pestele pe uscat. Știu ce înseamnă prim-ministru, ce înseamnă Guvernul cu mulți miniștri. Și în interiorul cabinetului de miniștri sunt probleme. Și în Parlament”, a punctat fostul președinte, menționând că „apreciază la justa valoare” activitatea șefei Executivului.

În schimb, Voronin a avut critici dure la adresa președintelui Igor Dodon, despre care a spus că nu are niciun motiv să „atace” Guvernul Sandu, ci să-și asume și el activitatea Guvernului.

„Acum atacă Guvernul Sandu, că ei nu-s capabili. Cine ești tu? Ce pretenții ai tu? Așezați-vă la masă și clarificați-vă”, a menționat fostul președinte.