Image-Description
Voronin la „Secretele Puterii”, despre favoritul lui Plahotniuc la șefia PDM și activitatea Maiei Sandu (VIDEO)
Politic 17 octombrie 2019, 09:00 | 5029

Vladimir Plahotniuc l-ar fi dorit în funcția de președinte al PDM pe Vladimir Cebotari și nu pe Pavel Filip, susține fostul președinte Vladimir Voronin. El spune că, în consecință, Plahotniuc i-a dat afară pe democrați din sediul luxos de pe strada Armenească și că a stopat finanțarea pentru partid. În acelaști timp, Voronin laudă activitatea premierului Maia Sandu, eforturile căreia, spune el, ar fi zădărnicite de unii membri ai Guvernului și președintele Igor Dodon.

Invitat înemisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Voronin a spus că are invormații din interiorul PDM, care confirmă că abandonarea sediului pe care chiar PCRM l-a vândut lui Plahotniuc se datorează tocmai alegerii lui Pavel Filip în fruntea partidului.

„Plahotniuc i-a dat procură ca să fie președinte de partid lui Cebotari. Dar Filip a simțit că este bine pregătit, vorbește și acum despre succesele lui în funcția de prim-ministru, pe care doar el și le amintește. Cu ajutorul lui Diacov a ajuns președinte. Plahotniuc s-a supărat și i-a dat afară din sediu. Iar finanțarea e zero de azi”, a menționat fostul președinte.

Voronin a mai spus că din cauza stopării finanțării de la Plahotniuc, PD-ul urmează să se destrame, iar deputații vor democrați vor merge „unde o să le trebuiască lor”.

În alt context, Vladimir Voronin a spsu că premierul Maia Sandu încearcă să facă lucruri bune, dar că eforturile sale ar fi zădărnicite de anumiți membri ai Guvernului și președintele Igor Dodon. Mai mult, el a declarat că este gată să-i fie Maiei Sandu „consilier neoficial”.

„Doamna Maia Sandu se zbate ca pestele pe uscat. Știu ce înseamnă prim-ministru, ce înseamnă Guvernul cu mulți miniștri. Și în interiorul cabinetului de miniștri sunt probleme. Și în Parlament”, a punctat fostul președinte, menționând că „apreciază la justa valoare” activitatea șefei Executivului.

În schimb, Voronin a avut critici dure la adresa președintelui Igor Dodon, despre care a spus că nu are niciun motiv să „atace” Guvernul Sandu, ci să-și asume și el activitatea Guvernului.

„Acum atacă Guvernul Sandu, că ei nu-s capabili. Cine ești tu? Ce pretenții ai tu? Așezați-vă la masă și clarificați-vă”, a menționat fostul președinte.

Opinia ta contează. Comentează!