Jurnalul orei 19, 12 August
Jurnalul orei 19:00 12 august 2022, 22:42 | 1357

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Contabila Partidului „Șor”, revenită recent în Moldova, a fost reținută de procurori pentru 72 de ore. Ea este bănuita de complicitate la falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Până nu demult ieșeau din Moldova prin sala VIP a Aeroportului, iar polițiștii de frontieră le cărau valizele. De câteva zile însă, exponenții regimului separatist de la Tiraspol nu mai pot ieși din Moldova fără acordul autorităților de la Chișinău.

Premieră pentru Moldova! Nanosatelitul moldovenesc TUMnanoSAT, construit de Universitatea Tehnică, a fost lansat astăzi pe orbită de către astronauții Stației Spațiale Internaționale.

La Edineț a apărut un „orășel al păcii”. Este vorba de mai multe căsuțe din lemn în care vor locui refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului. Un reportaj de la fața locului vă arătăm în jurnal.

Alarmă la ONU după noi bombardamente asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina. Ocupanții ruși, care au concentrat acolo arme grele, refuză demilitarizarea centralei, punând în pericol întreaga regiune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie