Jurnalul orei 15, 31 Martie
Jurnalul orei 15:00 31 martie 2022, 18:43 | 619

Prezentat de Vasile Luchianu

Curtea Constituțională suspendă o prevedere din Legea „pre-vetting”, care se referă la verificarea integrității candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor. Anterior, legea integrală a fost contestată de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea.

Statele Unire își reafirmă angajamentul față de procesul de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2”, care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria în cadrul granițelor recunoscute internațional.

Numărul tot mai mare de incendii, produse în ultima perioada, i-au alertat pe ofițerii din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pentru a arată cum sunt stinse acestea, pompierii au efectuat astăzi un exercițiu, în cadrul căruia au explicat și care sunt cauzele principale de generare a focului. Exercițiul s-a desfășurat pe un câmp din apropierea străzii Grenoble, unde în după-amiaza zilei de ieri a izbucnit un incendiu de proporții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie