Deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco a fost depistat cu noul coronavirus
Politic 26 mai 2020, 22:04 | 1454

Încă un deputat este infectat cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre membrul fracțiunii PSRM Vladimir Mizdrenco. Anunțul a fost făcut chiar de el pe o rețea de socializare. Acesta este al doilea caz de contaminare printre parlamentari, după ce, săptămâna trecută, și deputatul PD Eugen Nichiforciuc a fost testat pozitiv.

MESAJUL LUI VLADIMIR MIZDRENCO: Împreună cu alți colegi din fracțiunea PSRM, am făcut testul anti-COVID-19. (...) Am primit rezultatul și este pozitiv. De obicei, cuvântul pozitiv la mine avea o asociere cu lucruri bune, nu și acum. Eu mă simt bine, nu simt simptome caracteristice acestui virus. Cu toate acestea, sunt obligat să stau cel puțin 14 zile în autoizolare, sub stricta monitorizare a medicului de familie. // sursa: facebook.com

... a scris Vladimir Mizdrenco pe facebook. Președintele fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, ne-a declarat că rezultatele testelor făcute până acum de alți colegi de-ai săi sunt negative.

CORNELIU FURCULIȚĂ: Tot Parlamentul a urmat să depună testele, corespunzător și deputații fracțiunii socialiștilor, ultimii astăzi vor fi testați și rezultatele deja vor fi în următoarele zile. Până acum din cele prezentate, dar asta sunt rezultatele testelor care au fost preluate sâmbătă și luni sunt negative cu excepția domnului Mizdrenco. Sunt încă la vreo cinci-șapte deputați la care trebuie să ne expună rezultatele.

Potrivit lui Corneliu Furculiță, deputații socialiști vor da testul repetat.

CORNELIU FURCULIȚĂ: Dat fiind faptul că domnul Mizdrenco este testat pozitiv noi ne aflăm încă 14 zile în carantină de la momentul ultimului contact cu domnul Mizdrenco și urmează să dăm testul repetat.

Reprezentanții celorlalte fracțiuni ne-au spus că unii deputați au făcut testul, iar alții urmează.

DUMITRU DIACOV, președintele fracțiunii PD: Eu am dat azi dimineață și o serie de colegi, dar nu am făcut apelul, să spunem așa, ca să verific dacă toți au dat. Anterior au dat și alții și la ceilalți care au dat ieri, alaltăieri, totul e bine.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: Deocamdată cunosc doar că Igor Munteanu a dat testul și are rezultat negativ. O parte au dat azi, o parte mâine. Până mîine seara cred că vom avea toți rezultatele.

MIHAIL POPȘOI, deputat al PAS: Majoritatea au dat, nu toți, și din câte știu toți care au dat, la toți e negativ.

VLADIMIR CEBOTARI, deputat al grupul parlamentar Pro Moldova: Dăm cu toții astăzila Covid, o parte din colegi, cea mai mare parte din colegi au dat, o parte din ei urmează să dea testele mâine și cei mai mulți dintre noi vom avea rezultatele mâine, iar alții probabil poimâne.

Iar deputatul fracțiunii Partidul Șor Denis Ulanov a refuzat să discute despre acest subiect.

DENIS ULANOV, deputat al fracțiunii Partidul Șor: Partidul va publica un comunicat de presă despre acest subiect.

Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, susține că, deocamdată, niciun angajat al instituției, care a intrat în contact cu deputații testați pozitiv, nu este infectat cu noul coronavirus.

ADRIAN ALBU: Rezultatele la cei din cabinetul PD toți au prezentat teste negative. Luând în considerare faptul că ieri a fost anunțat îmbolnăvirea unui nou deputat cu Covid se stabilește cercul de persoane care a fost împrejurul acestuia ca toți să putem face testul. Oricum se va respecta întâi condiția, lăsăm 5-6 zile pentru incubare, ca să fie un test cât de cât veridic.

Sptămâna trecută, în timpul ședinței Parlamentului, s-a anunțat că deputatul Partidului Democrat Eugen Nichiforciuc a fost depistat cu noul tip de coronavirus. Cu toate acestea, ședința de plen a legislativului nu a fost întreruptă. 

Opinia ta contează. Comentează!